Kansspelautoriteit maakt gevolgen niet betalen boetes bekend

kansspelautoriteit foto

Vanaf vandaag (7 november 2019) maakt de Kansspelautoriteit (Ksa) openbaar welke online casino’s of kansspelaanbieders weigeren opgelegde boetes te betalen. De Ksa hoopt op deze manier consumenten te informeren en te waarschuwen voor mogelijk onbetrouwbare kansspelaanbieders.

Wanneer een kansspelaanbieder de Wet op de Kansspelen overtreedt, kan deze partij een boete worden opgelegd door de Ksa. Wanneer een partij deze boete weigert te betalen, zal er een aanmaning volgen. Weigert de kansspelaanbieder na deze aanmaning nog steeds te betalen, dan start de Ksa een incassoprocedure.

Op haar website zal de Ksa de betalingsweigering openbaar maken. De partij in kwestie zal eerst nog in de gelegenheid worden gesteld een zienswijze op de openbaarmaking te geven. Zodra een boete op een later tijdstip wordt betaald door een beboete partij, wordt de betalingsweigering van de website verwijderd.

Van de reeds beboete aanbieders zijn er een aantal die de opgelegde boete gewoon betalen en hiermee hun verantwoordelijkheid nemen. Er zijn echter ook een aantal aanbieders die hun straf proberen te ontlopen en de boete weigeren te betalen. Deze partijen worden door de Ksa gezien als een mogelijk onbetrouwbare aanbieder van kansspelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *