Kansspelautoriteit beboet Unibet voor €470.000

unibet logo

De Nederlandse Kansspelautoriteit(Ksa) heeft wederom toegeslagen met het beboeten van een online kansspelaanbieder. Ditmaal is de Kindred Group beboet voor het aanbieden van kansspelen aan Nederlandse spelers. Dit gebeurde via de website unibet.eu.

Uit onderzoek van de Ksa is gebleken dat zij in de periode van 11 augustus 2018 en 27 december 2018 online kansspelen hebben aangeboden aan het Nederlandse publiek.
Ook konden Nederlandse spelers gebruik maken van iDEAL om stortingen te doen en was er een Nederlandse chatfunctie beschikbaar. Als klap op de vuurpijl was Nederland niet opgenomen in de lijst met landen waarvan de inwoners waren uitgesloten van deelname.

Al deze zaken hebben ertoe geleid dat de Ksa geen andere conclusie kon trekken dan dat deze partij in overtreding is geweest met de huidige wetgeving, en zodoende een fikse boete heeft gekregen van maar liefst €470.000.

Momenteel is het aanbieden van online kansspelen nog verboden in Nederland. Hoewel hier op korte termijn verandering in zal komen, is het nog steeds niet mogelijk om een vergunning aan te vragen voor het aanbieden van online kansspelen.

De reden hiervoor is dat de huidige wet onvoldoende regelt omtrent het toezien op zaken zoals gokverslavingen en het voorkomen van minderjarige gokkers. De nieuwe Wet kansspelen op Afstand werd in februari 2019 aangenomen door de Eerste Kamer, en de verwachting is dat deze wet per 1 januari 2021 actief zal worden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *