Mooi pokerjaar tot dusver voor John “ByeAABye” Geenen!

John ByeAA Geenen

John “ByeAABye” Geenen weet tot op heden in 2019 een zeer goed pokerjaar neer te zetten. De Nederlandse poker speler heeft het afgelopen half jaar al ruim €60.000 aan prijzengeld bijeen weten te spelen en hij is nog lang niet van plan om te stoppen.

Geenen, die een ongekende start van het jaar kent, heeft inmiddels al aan heel wat toernooien deelgenomen. De poker speler is bovendien niet alleen bekend van het online circuit, maar is ook bij de kleinere en grotere toernooien in Nederland regelmatig van de partij om zijn hand tegen anderen uit proberen te spelen. Zo wist hij in het NLHE High Roller Poker toernooi in Amsterdam een prijzenpot te winnen van €10.835 en pakte hij bij het Small Ball Event van de Venlo Poker Series met een tweede plaats maar liefst €20.000 prijzengeld. Dat John Geenen meer potentie heeft bewijzen zijn resultaten dus des te meer!

John ByeAABye Geenen pakt de Mini Sunday Million

Dat John “ByeAABye” Geenen niet alleen fysiek actief is blijkt uit de resultaten van het online poker circuit. Gisteren wist hij de Mini Sunday Million bijvoorbeeld op zijn naam te schrijven. Uit een spelersveld met maar liefst 9567 spelers wist hij samen met JantjevAdam over te blijven. Daar werd een deal gesloten, waarmee John Geenen een bedrag van $19.866 op wist te strijken en de Nederlander jantjevAdam een bedrag van $19.697 op zijn prijzenlijstje bij kon schrijven. Direct na afloop van dit toernooi hebben wij contact met John Geenen opgenomen en hem eens aan de tand gevoeld over zijn successen aan de fysieke en online poker tafels!

Hoe en wanneer ben je met poker begonnen?

Het is natuurlijk niet zomaar dat iemand met het spelen van poker in aanraking komt. Wij vroegen John Geenen dan ook hoe hij begonnen is met het spelen van poker en wanneer. Geenen zegt: “10 jaar geleden ben ik met wat vrienden in het café in aanraking gekomen met dit geweldig spelletje. Vanaf de eerste avond was ik helemaal verkocht en ben ik dit door de jaren heen als hobby blijven doen.

Speel je online poker of live, of een combinatie van beide? Wat speel je het liefst?

Er is vandaag de dag zowel online als fysiek meer dan voldoende te beleven als het gaat om het spelen van poker. De vraag is dan ook, speel je online poker of juist live? John Geenen zijn antwoord: “Ik speel zowel live als online poker. Het leukst blijft natuurlijk live spelen, maar dit kost ook het meeste tijd. Tijd is kostbaar en in verband met een druk leven is het daarom niet mogelijk om veel live te spelen. De uitkomst is dan natuurlijk online poker! Het heeft beiden zijn charmes, maar live poker spelen geeft voor mij de beste ervaring!

Wat zou je een beginnende speler, live speler dan wel online speler, aanraden?

Is er iets wat je mee zou kunnen geven aan de beginnende speler vroegen wij aan John Geenen. Tegenwoordig staan er immers meer dan voldoende mensen te trappelen om poker te spelen, met allemaal maar één doel en dat is winnen. Het antwoord van Geenen: “Toen ik een jaartje of 10 geleden ben begonnen met poker was het niveau nog een stuk lager dan dat het tegenwoordig is. Nadat ik een paar kleine toernooitjes in Holland Casino had gespeeld, ben ik destijds ook online gaan spelen.” Het eerste toernooi wat ik speelde was een $215 toernooi op Party Poker welke in won voor +- $15K. Natuurlijk raak je daardoor overmoedig en denk je mee te kunnen doen met de grote jongens die al jaren en jaren ervaring en kennis hebben. Mijn bankroll was dus ook heel snel weer als sneeuw voor de zon verdwenen nadat ik mijn geluk beproefde op de hogere cashgames.

Door deze ervaring kwam ik direct weer met beide voetjes op de grond en ben ik me gaan verdiepen in het spel. De afgelopen 10 jaar heb ik als recreatieve speler mijn hobby kunnen uitvoeren en ben ik op de microstakes altijd wel een winnende speler geweest. Het afgelopen jaar ben ik me pas echt gaan storten op de diepgang van poker en dit begint zijn vruchten af te werpen.

Wat ik beginnende pokerspelers echt wil aanraden is om veel tijd te stoppen in training/coaching. Er zijn ontzettend veel informatieve websites waar je veel strategische content kunt lezen. Tevens kun je tegenwoordig meekijken met de professionals op Twitch waarvan je ook veel kunt leren. Kijk ook terug naar de handen die je gespeeld hebt waarin je een moeilijke beslissing moest nemen en probeer deze te analyseren om te zien of je misschien een betere meer winstgevende strategie had kunnen toepassen.

Wat is je allergrootste winst ooit?

Zoals we online kunnen volgen heb je al heel wat prijzengelden bij één weten te spelen. Toch is de vraag welk bedrag je tot nu toe als hoogste winst bij hebt mogen laten schrijven: “De €20.000 door mijn 2e plek in de €200 Small Ball €100K GTD in Maart 2019 was mijn grootste prijs tot dusver in een live toernooi. Vannacht ( 6 Mei 2019) dus de Mini Sunday Million gewonnen voor een kleine $20.000”.

Heb je nog specifieke toekomstplannen? Ga je dingen anders aanpakken of juist doorgaan zoals je gewend bent?

Nu John Geenen de weg naar boven heeft weten te vinden op het gebied van poker vroegen wij ons natuurlijk af of hij nog specifieke plannen heeft voor de toekomst. John Geenen geeft daarover aan: “Ik voel dat ik de goede weg ben ingeslagen en wil me de komende jaren meer toeleggen op theorie om het spelletje steeds beter te gaan beheersen. De komende jaren heb ik ook meer tijd beschikbaar om me nog meer te gaan verdiepen in poker!

Zoals je kunt lezen is John Geenen niet zomaar vanaf dag 1 een poker speler die altijd successen gekend heeft. Hij heeft zichzelf een weg naar boven moeten knokken om een goed jaar zo als 2019 te kunnen draaien. Via deze weg willen wij John “ByeAABye” Geenen dan ook bedanken voor het exclusieve interview en wensen we hem uiteraard alle succes met zijn online poker en live poker toernooien!

https://twitter.com/geenen_john

Foto copyright: https://www.pokercity.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *