Vrouw Koopt Schoenwinkel om Overstromingsslachtoffers in Nebraska te Helpen

Verschillende staten in het Midwesten kronkelen van de historische overstromingen die het gebied een paar weken geleden hebben getroffen.

Duizenden mensen zijn geëvacueerd en grote stukken landbouwgrond zijn vernietigd.

Voor velen in Iowa, Nebraska, Wisconsin, Minnesota en South Dakota is de herstelinspanning traag en pijnlijk geweest, omdat mensen naar hun huizen terugkeren.

Omdat afbeeldingen van ondergedoken boerderijen in het hele land werden uitgezonden, zochten velen naar manieren om te helpen.

Hier zijn enkele van de daden van vriendelijkheid die naar voren komen in de nasleep van de verwoesting.

‘Schoenen zijn beter dan natte schoenen’
Toen Addy Tritt, 25, opmerkte dat haar lokale discountschoenwinkel haar deuren sloot, besloot ze om hun hele voorraad uit te kopen.

Mevrouw Tritt schonk toen de 204 paar schoenen, ter waarde van $ 6.000 (£ 4.555), aan gezinnen die getroffen waren door de overstromingen.

“Ik wilde dat ze naar mensen gingen die ze echt nodig hadden”, vertelde Tritt aan CBS News.

Na twee uur onderhandelen met het hoofdkantoor van de winkel, betaalde mevrouw Tritt slechts $ 100 (£ 76) voor de hele voorraad.

“Schoenen zijn beter dan natte schoenen”, zei Tritt. “Als mensen zich verloren voelen, moeten ze proberen vrijwilligerswerk te doen en te doneren.Het geeft me zoveel voldoening en ik wil dat anderen zich voelen zoals ik.”

De schoenen maakten deel uit van een verzending naar boeren in Nebraska, georganiseerd door een plaatselijke studentenlandbouwgroep.

Gouverneur van Nebraska, Pete Ricketts, zei dat boeren enkele van de ergst getroffen zijn door “de meest wijdverbreide vernietiging die we ooit in de geschiedenis van onze staat hebben gezien”.

‘Eilandhoppen in Nebraska!’
Omdat veel wegen in de regio onbegaanbaar waren door hoogwater, stapten enkele vrijwilligers in de lucht om gestrande inwoners te redden.

Adam Marshall, is al drie jaar privépiloot en toen hij oproepen tot hulp kreeg van mensen die vastzaten in de nabijgelegen stad Fremont, startte hij zijn kleine propellervliegtuig.

Mr Marshall vertelde CNN dat hij meer dan 30 trips heeft gemaakt en beschreef het als “eilandhoppen in Nebraska”.

“Mijn telefoon begon net op te blazen en ik zei tegen mijn vrouw:” Ik denk dat ik een paar dagen weggeweest zal zijn “.”

“Ik heb het hele Midland University-dansteam naar Omaha vervoerd, zodat ze hun commerciële vlucht en een vrouw genaamd Allie met vijf kinderen niet zouden missen en waren afgesneden van haar familie,” zei hij.

Er was echter geen ruimte voor zijn vrouw Marcia om met hem mee te reizen in de helikopter.

“Ik ben nog nooit zo bang geweest als toen [op dat moment]”, vertelde Fouraker aan CNN. “De wegen waren niet open.”

Mr Marshall kwam haar te hulp en gaf Fouraker een uur later aan het bed van haar man. “Ik bewonder gewoon de manier waarop hij, en zoveel andere piloten, echt zijn opgevoerd om mensen te helpen”, aldus Fouraker.

‘De meeste mensen zagen er opgelucht uit toen ze een lift kregen,’ merkte Marshall op. “Ik heb de afgelopen dagen veel knuffels gekregen!”

Derek Jilek uit North Dakota wist dat hij wilde helpen toen hij foto’s zag van overstroomde boerderijen in het Midwesten.

Hij plaatste op Facebook zijn beroep op zijn “boerderij- en ranchburen” om een ​​paar hooibalen te doneren aan degenen die getroffen waren door de overstromingen.

Uitgestrekte delen van landbouwgrond werden vernietigd door het hoogwater, en veel boeren hebben moeite om hun vee te voeren.

Wat begon als een kleine poging om donaties te verzamelen, veranderde in een vrachtwagenkonvooi met duizenden dollars landbouwvoorraden en uitrusting.

“Ik denk dat als je helpt of vrijwilligerswerk doet, ik altijd heb gehoord dat je doet wat je weet. We kennen koeien en we weten dat we rijden, dus dat is wat we deden,” zei Jilek tegen het lokale nieuwsstation WOWT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *