Rechter waarschuwt actrices in de Verenigde Staten Scam

Waaronder twee Amerikaanse actrices die beschuldigd werden in een schandaal over schandalen bij de universiteit, kregen te horen dat ze voorzichtig moesten zijn terwijl ze het met hun kinderen bespraken.

Een rechter vertelde verdachten, waaronder Felicity Huffman en Lori Loughlin, dat zij ervoor zouden moeten zorgen dat gerechtigheid tijdens familiediscussies niet wordt belemmerd.

De eerste groep ouders die werd beschuldigd van het betalen van $ 25 miljoen (£ 19 miljoen) aan steekpenningen verscheen woensdag in het federale gerechtshof van Boston.

Het uitgebreide schema, dat gericht was op het verwerven van plaatsen voor kinderen aan de elite Amerikaanse universiteiten, werd vorige maand onthuld door federale onderzoekers.

In totaal zijn 50 mensen, waaronder 33 ouders en atletische coaches van het college, in rekening gebracht. De eerste 13 ouders die betrokken waren bij het schandaal verschenen woensdag in de rechtbank.

Ze kregen te horen wat hun wettelijke rechten waren, aanklachten tegen hen en mogelijke straffen voor de vermeende misdaden.

Tijdens de hoorzitting heeft de Amerikaanse magistraat Judge M pagina Kelley voorwaarden opgelegd aan de borgtocht van alle gedaagden, hen opdracht te geven hun paspoort in te leveren en geen vuurwapens in hun huizen te hebben.

Officieren van justitie hadden gewild dat de beschuldigde verbannen was om de aanklachten met hun kinderen te bespreken.

De FBI-code, genaamd het onderzoek “Operation Varsity Blues” – ironisch genoemd naar een film uit de jaren 90 over de druk van sportbeurzen.

De zaak heeft betrekking op de periode tussen 2011 en 2018, toen onderzoekers zeiden dat ouders probeerden het gebruikelijke Amerikaanse toelatingsproces te bedriegen.

Ze zeggen dat ouders steekpenningen hebben betaald, dat examens zijn gewijzigd en dat hun kinderen zelfs op stockfoto’s zijn bewerkt om te doen alsof ze sport hebben gespeeld.

De Amerikaanse actrices zijn de meest prominente aanklachten, maar anderen betalen onder meer prominente bedrijfsleiders.

Mevrouw Loughlin wordt samen met haar man beschuldigd van het betalen van bijna $ 500.000 aan steekpenningen om hun twee dochters toegelaten te krijgen tot de University of Southern California.

Onderzoekers zeggen dat ze hen hebben geholpen met het beoefenen van beurzen, ook al had geen van beide studenten daadwerkelijk aan de sport deelgenomen.

Ouders doen er alles aan om het academische succes van hun kinderen een boost te geven. Dit is geen uniek Amerikaans fenomeen.

In China hebben ouders geprotesteerd tegen de maatregelen die zijn opgelegd om hun kinderen te beletten vals te spelen bij notoir moeilijke universitaire toelatingsexamens.

Rond 2000 ouders gingen in 2013 de straat op in de provincie Hubei om te demonstreren tegen versterkte maatregelen tegen bedrog.

De protesten maakten deel uit van een breder debat over het niveau van corruptie in de Chinese samenleving, en de perceptie dat vals spelen zo vaak voorkwam dat kinderen hierdoor benadeeld werden.

In 2016 zijn er foto’s verschenen waarin ouders de muren van een school in de Indiase deelstaat Bihar hebben geschetst om tijdens examens notities door te geven aan hun kinderen.

De foto’s hebben geleid tot de arrestatie van ongeveer 300 mensen, meestal ouders en naaste familieleden, nadat de afbeeldingen in lokale media werden getoond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *